Geile Cougars De grootse website voor uw cougardates
 
Wachtwoord vergeten?

Sluit u gratis aan bij de grootste gemeenschap voorcougarsdates

//
- of -
Maak je profiel met 1 klik op Facebook
Er wordt geen enkele melding gepubliceerd op uw Facebook

Oorsprong van het Cougar fenomeen.

Volgens een stadse legende zou de term « cougar »geïnspireerd zijn door de tijgerprinten, gedragen door rijpe vrouwen die op jonge mannen vallen. Er zijn vele hypotheses betreffende de oorsprong van het fenomeen cougar, dat op zichzelf bijna zo oud als mensheid is. Demi Moore, Amanda Lear, Ivana Trump maar ook Tina Turner hebben uiteindelijk niets uitgevonden!

Maar waarom is op een dag besloten om ze « cougars » te noemen?

Het is allemaal begonnen in 1999. In Canada hadden twee vriendinnen, beide in de veertig, het idee om een datingsite op te zetten; speciaal voor vrouwen van hun generatie, op zoek naar jongere mannen.

Onder de indruk van hun energie en motivatie voor dit project, vond het neefje van één van hen dat ze wel weg hadden van poema’s (cougars) op jacht naar weerloze jonge beesten… » Zonder te weten had hij een naam voor ze gevonden!

In Canada staat de poema bekend als een meedogenloos roofdier. Deze wilde kat staat bekend om zijn vastberadenheid om nooit zijn prooi te laten gaan. Een van de vele hockyteams daar heeft zich ook zo genoemd, om de vastberadenheid van de spelers te illustreren.

Dankzij internet is het cougar fenomeen snel de wereld rondgegaan, opgepakt door de filmindustrie (Cougar Club), TV series (Desperate Housewives, Sex and the City) en natuurlijk breed uitgemeten in de roddelbladen.